Pipacs hét a Pókhálóban!

Kedves “kamaszlányos” szülő, ez a poszt Neked szól! Ajánljuk figyelmedbe a tanév végével kezdődő nővé cseperedő lányoknak szóló táborunkat.

 

Suli után ismét Pipacs hét a Pókhálóban!

2022.06.20-24.

Nagylányok hete – test és lélek összehangja a NŐvé válás útján; 

korcsoport: 11+; napközis tábor (8-16h)

Íme a foglalkozásokat tartó vendégeink ajánlása felétek

 

Pákh Ildikó Csilla, természetgyógyász, dúla, rehabilitációs tréner

Információ átadás tinilányoknak a „Pipacs-napok”, azaz a menstruáció folyamatáról és támogatási lehetőségekről:

– beszélgetünk a női anatómiáról és a hormonok szerepéről, a tinik korának megfelelő sajátos változásokról testileg és érzelmileg, a női szerepekről és életszakaszokról, illetve a „miért fontos ez az egész” -ről.

– kérdéseket tehetnek fel a leányzók a témáról és szakmailag hiteles, hozzáértő, támogató válaszokat kaphatnak.

– módszereket tanulnak a „Pipacs-napok” harmonizálására: mozgást, akupunktúrás pontokat, önmasszázs technikákat, étkezési, alvási, és életmód tanácsokat.

Cél: a mai kor leánykái megtanulják önfeledten és önazonosan megélni az Anyatermészet adta női minőséget, annak minden feladatával és gyönyörűségével.

 

Krisztina Törös, jóga oktató, ajurvédikus masszőr, gyakorló(tt) szülő

“Átépítés miatt átmenetileg zárva” – Minden, amit tudni kell a kamaszkorról

A kamaszkort 2. születésnek is nevezik. Miért? Sok félelemmel, fájdalommal, bizonytalansággal jár ez az átalakulás. Szó szerint nagy átalakulás történik a kamaszban testi, lelki téren, amely rémületes is lehet számára. Kezd máshogy nézni a világra, megváltoznak a kapcsolatai.

Egyébként a szülő is hasonló nehéz időszakon megy keresztül.

Hogyan lehet ezt az egészet elfogadni és túlélni? Azt mondom, hogy jó tisztában lenni, hogy mi miért történik. Kell hozzá jókora adag türelem és némi humor.

Ezen a napon konkrétan beszélgetünk majd a kamaszokat érintő

– testi, hormonális, idegrendszeri változásról

– lelki átalakulásról

– saját értékrend, világkép kialakulásának kezdetéről.

A különféle fórumonokon elérhető sokféle életmódbeli tanácsok mellett szó lesz ritmusokról, tisztálkodásról, lelki gyakorlatokról, értékrendekről is.

És persze sokat mozgunk majd. Jógázunk, melyen keresztül a tinik közelebb kerülhetnek ennek a nehéz, ámde nagyon csodálatos folyamat elfogadásához. Megbeszéljük az ászanák (testtartások) hatását is.

 

Renáta Katona, preventív gerinctréner

A serdülőkori változások hatással vannak a gyermekek testére, lelkére, idegrendszerére. Ezek mind együttesen hatnak majd az izomtónusukra, ami aztán hatással lesz testtartásukra, így a gerincükre is. A kamaszkori változások érintik csontokat, hosszban és tömegükben is. A hossznövekedésre hatással lesz az izomtónus, vagy ha nem elég erős az izomzat a csontok megfelelő szilárdsága nem alakul ki. Szó lesz arról miért fontos figyelmet fordítani a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgásra, az egészséges testtartásra, megfelelő ellazulásra és légzésre a gerinc hosszútávú egészsége érdekében.

Nekünk szülőknek, csak halvány emlékképeink vannak arról, hogy annak idején mi hogyan készültünk fel a fokozódó terhelésre és hogyan igyekeztünk vigyázni tudatosan a gerincünkre. Azt gondolom megegyezhetünk abban, hogy ez nem sikerült valami jól. A gerincbetegségek a felnőtt lakosság közel 80%-át érintik. Itt az idő, hogy gyermekeinket megtanítsuk a gerinc védelmének fontosságára, a helyes légzés kulcsfontosságára, amire lehetőséget ad a nagylányok tábora, melynek keretein belül lépésről lépésre elsajátithatják a prevenció lényegét.

 

Eszter Szilaj művészeti oktató, ötvös segítségével ékszert készítünk a tábor záró napján.

 

Ár: 34.900.-

Max. létszám: 10 fő

Étkezés: napi 3x, ebéd Nocsak Bisztró, tízórai, uzsonna a Pókhálóban

Testvérkedvezmény: 10%

Előlegbefizetés: 50%

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. (A programok, vendégek még szervezés/egyeztetés alatt vannak.)

További információ a Pókhálóban személyesen vagy bármely elérhetőségünkön

Szeretettel várjuk a nagylányokat!